HJEM
/
BLOGG
/
Introduksjon til Google Ads for Nettbutikker

Introduksjon til Google Ads for Nettbutikker

Les mer om

google

Forstå Google Ads

Google Ads er en av de mest kraftfulle og mest brukte plattformene for nettannonsering. Formålet er å hjelpe nettbutikker med å nå potensielle kunder gjennom målrettede annonser på Google søkeresultatsider, nettsteder, YouTube-videoer og mobilapper.

Enten du ønsker å drive trafikk til nettbutikken din, generere potensielle kunder eller øke online-salget, gir Google Ads deg verktøyene og fleksibiliteten til å oppnå dine markedsføringsmål. Med riktig byrå som hjelper deg, kan du maksimere effektiviteten og profitten din.

Hvorfor Google Ads for nettbutikker?

Google Ads er i hovedsak en pay-per-click (PPC) annonseplattform. Annonsører lager annonser og byr på søkeord som er relevante for deres nettbutikk.

Når noen søker etter disse søkeordene på Google, kan nettbutikkens annonser vises øverst eller nederst på søkeresultatsiden. Annonsøren betaler bare når noen klikker på annonsen deres.

Google Annonsering

Google Ads er en kraftfull annonseplattform som:

  • Opererer med et auksjonssystem der annonsører byr på annonseplassering
  • Når et enormt publikum gjennom Googles 5 milliarder daglige søk
  • Tilbyr svært målrettede annonser basert på søkeord, sted, språk, enhet og tid
  • Gir varierte annonseformater som Display-annonser, YouTube-videoannonser, App-annonser og Shopping-annonser

Den omfattende rekkevidden, målrettingsalternativene og fleksibiliteten i annonseformater gjør Google Ads til den beste måten for nettbutikker å nå et stort, målrettet publikum.

Forskjeller mellom Google og Facebook for nettbutikker

Rekkevidde

Likheter: Google og Facebook dominerer i sine respektive felt (søkemotorer for Google og sosiale medier for Facebook).

Forskjeller: Googles rekkevidde er uovertruffen - det er det mest besøkte nettstedet i verden. Mens Facebook har tre milliarder månedlige brukere, er Google på en annen skala med nesten tre milliarder søk per minutt.

Målrettingsalternativer

Likheter: Både Google Ads og Facebook Ads tilbyr demografisk målretting.

Forskjeller: Mens Google lener seg mer på søkeord for å finne et publikum for annonser, kan Facebook bruke sine brukerdata for å finne nettbutikkens ideelle kunde.

Annonseformater

Likheter: Begge annonseplattformene tilbyr flere annonseformater.

Forskjeller: Google Ads' mest populære annonse, Google-søkeannonsen, er kun tekst. Google Display-annonser inkluderer et bilde, men tilbyr færre muligheter for kreativitet. Facebook Ads tilbyr derimot større fleksibilitet. De er vanligvis mer visuelt drevet og inkluderer bilder, videoer og karuseller.

Hva er søkeord og negative søkeord?

Google Ads-søkeord er ord eller fraser som folk bruker når de søker etter noe på nettet. Tenk deg at du har en nettbutikk som selger håndlagede såper. Hvis noen skriver "kjøp håndlaget såpe" i Google, og du har valgt "håndlaget såpe" som et av dine søkeord i Google Ads, kan nettbutikkens annonse dukke opp i søkeresultatene deres. Så søkeord er som spor du gir Google om hva nettstedet eller annonsen din handler om, og hjelper de rette kundene med å finne deg.

Negative søkeord er litt som å fortelle Google hva nettstedet eller annonsen din ikke handler om. For å holde oss til såpe-eksempelet, hvis du ikke selger industrisåpe, kan du legge til "industri" som et negativt søkeord. På den måten, hvis noen søker etter "industrisåpe", vil ikke annonsen din vises. Dette holder annonsene dine relevante og kan spare deg for penger, fordi du er mindre sannsynlig å betale for klikk fra folk som leter etter ting du ikke tilbyr.

Typer Google Ads for nettbutikker

  1. Søkeannonser: Tekstbaserte annonser som vises i Google-søkeresultater når folk søker etter søkeord relatert til din nettbutikk.
Søke annonser
  1. Performance Max-annonser: En omfattende annonsestrategi som kombinerer Googles maskinlæring og AI-assistert budgivning for å optimalisere annonseytelsen på tvers av ulike formater og plasseringer.
Performance Max kamapnjer
  1. Discovery-annonser: Visuelt engasjerende annonser som vises i Googles feeder, som YouTube og Gmail, for å nå folk som sannsynligvis er interessert i produktene dine.
Discovery annonser
  1. YouTube-annonser: Videoannonser som spilles før, under eller etter YouTube-videoer, samt på YouTube-hjemmesiden og andre sider.
Youtube annonser
  1. Display-annonser: Bilde- eller videoannonser som vises på nettsteder som er en del av Google Display Network, og når et bredt publikum på tvers av internett.
Display annonser
  1. Shopping-annonser: E-handelsannonser som viser frem produktene dine med bilder, priser og annen relevant informasjon, og vises i Google-søkeresultater og andre Google-egenskaper.
Shopping annonser
  1. App-annonser: Designet for å drive nedlastinger og engasjement for mobilapper, og vises på tvers av Googles nettverk.
App annonser

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN