HJEM
/
BLOGG
/
Slik setter du opp Katalog i Meta (Facebook og Instagram) med Shopify

Slik setter du opp Katalog i Meta (Facebook og Instagram) med Shopify

Les mer om

annonsering

Det er viktigere enn noen gang å ha en sterk tilstedeværelse på sosiale medier for din nettbutikk. En av de mest effektive måtene å oppnå dette på er ved å kjøre betalt annonsering ved å sette opp en Meta Katalog for din nettbutikk. Dette lar deg vise frem og selge produktene dine direkte på Facebook og Instagram, to av verdens største sosiale plattformer.

Hva er en Meta Katalog?

En Meta Katalog er en digital samling av alle produktene du ønsker å selge på Facebook og Instagram. Når du integrerer din Shopify-butikk med Meta Katalog, gir du essensielt Meta (tidligere kjent som Facebook) tilgang til all produktinformasjon fra din Shopify-butikk. Dette inkluderer produktnavn, beskrivelser, bilder, priser, lagerstatus og andre relevante detaljer.

Katalogen fungerer som en sentral database som automatisk synkroniseres med din Shopify-butikk. Når du oppdaterer et produkt i Shopify, vil endringene automatisk reflekteres i din Meta Katalog. Dette sikrer at produktinformasjonen alltid er oppdatert på tvers av plattformene, noe som er kritisk for en sømløs shoppingopplevelse for kundene dine.

Ved å sette opp en Meta Katalog, åpner du opp for en rekke kraftige markedsførings- og salgsmuligheter. Du kan bruke katalogen til å lage dynamiske produktannonser, tagge produkter i innlegg og stories, og til og med selge direkte gjennom Facebook Shops og Instagram Shopping.

Oppdatering: Det ser ut som at tagging av produkter og Facebook Shops og Instagram Shopping fases ut av Meta i disse dager

Lær mer om Instagram som fjerner shopping fokus i appen

Denne guiden tar for seg hvordan du kan integrere din Shopify-butikk med Meta Katalog, en kraftig funksjon som kan øke synligheten og salget for din nettbutikk. Enten du er en erfaren e-handelsdriver eller nettopp har startet din første nettbutikk, vil denne steg-for-steg veiledningen hjelpe deg med å utnytte potensialet i sosial handel.

Hvorfor skal du koble katalogen din til Meta?

Meta Katalog er et kraftfullt verktøy som gir bedrifter muligheten til å organisere og promotere sitt produktinventar gjennom Metas digitale markedsføringskanaler. Dette verktøyet er essensielt for enhver nettbutikk som ønsker å utnytte potensialet i sosiale medier fullt ut.

Ved å koble en Meta Pixel til din katalog, kan du dra nytte av avanserte funksjoner som Advantage+ katalogannonsering. Denne teknologien bruker maskinlæring og pikselhendelsesdata for å vise potensielle kunder de produktene de mest sannsynlig er interessert i. Dette betyr mer målrettede og effektive annonser på tvers av Facebook, Instagram og andre Meta-plattformer.

Lær mer om hvordan du kan annonsere effektivt på Instagram.

En av de største fordelene med Meta Katalog er muligheten for automatisk promotering av relevante produkter til dine kunder. Dette sparer ikke bare tid, men sikrer også at ditt markedsføringsbudsjett blir brukt på den mest effektive måten som er mulig.

For bedrifter med et stort produktutvalg er Meta Katalog uunnværlig. På samme måte som en bibliotekskatalog hjelper brukere med å finne bøker, hjelper Meta Katalog kundene dine med å finne og kjøpe produktene de er på jakt etter. Ved å laste opp informasjon om land og språk, sikrer du at kundene automatisk ser riktig produktinformasjon og priser for sitt land eller språk i dine annonser eller nettbutikk.

Kort sagt, Meta Katalog er ikke bare et verktøy for å vise frem produkter, men en helhetlig løsning for å strømlinjeforme din digitale markedsføring, øke synligheten og drive salg gjennom sosiale medier-plattformer.

Trinnvis guide for oppsett av Meta Katalog med Shopify

1. Installer Facebook & Instagram for Shopify-appen

Dette trinnet kobler din Shopify-butikk direkte til Facebook og Instagram, og legger grunnlaget for katalogintegrasjonen.

- Gå til Shopify App Store og søk etter "Facebook & Instagram" appen

Shopify sin app store med Facebook & Instagram appen

- Installer appen i din Shopify-butikk

Installer appen i din Shopify-butikk

- Klikk på Legg til en salgskanal / Add sales channel

Klikk på Legg til en salgskanal / Add sales channel

2. Koble til din Facebook konto

- I appen, klikk på "Start oppsett" eller "Start setup"

Start å selle på Facebook og Instagram

- Koble til din Facebook Business Manager-konto og velg Facebook-siden og Instagram-profilen du ønsker å bruke.
- Logg inn på din personlige Facebook-konto som er tilknyttet din Facebook-bedriftsside.

Sett pp din Facebook shop

- Dette trinnet er nødvendig for å verifisere din identitet og gi deg tilgang til å administrere bedriftens eiendeler.

- Velg "Enhanced Catalog"Enhanced Catalog gir deg mer detaljert produktinformasjon og flere muligheter for markedsføring.Dette gir deg tilgang til flere funksjoner og muligheter

Velg Enahnced Katalog

- Trykk Koble til eller connect på eksisterende Pixel, eller trykk "Create new" eller "Opprett ny" pixel for å komme i gang.

Create a new pixel

- Klikk "Submit for Review" eller "Send til godkjenning"

Send to review

3. Konfigurer dine kataloginnstillinger

- Gå til Commerce Manager i din Facebook Business-konto.

Meta Ads Manager - Commerce Manager

- Velg katalogen du nettopp opprettet eller koblet til.

Commerce Manager - Katalog oppsett

- Sørg for at alle produktdetaljer er nøyaktige og oppdaterte. Du kan administrere varebeholdning, priser og produktbeskrivelser fra dette kontrollpanelet.

Optimalisering og vedlikehold av din Meta Katalog

Etter at du har satt opp din Meta Katalog, er det viktig å holde den oppdatert og optimalisert:

  • Oppdater produktinformasjon regelmessig
  • Bruk høykvalitets produktbilder
  • Skriv engasjerende og informative produktbeskrivelser
  • Overvåk ytelsen til produktene dine og juster strategien deretter
  • Eksperimenter med forskjellige annonseformater som er tilgjengelige gjennom Meta Katalog

Ved å følge denne guiden og implementere best practices, kan du effektivt utnytte kraften i sosial handel for din Shopify-butikk. Meta Katalog åpner opp for nye muligheter til å nå kunder, øke engasjement og drive salg direkte gjennom sosiale medier-plattformer.

Husk at e-handel og sosiale medier-landskapet er i konstant endring. Hold deg oppdatert på de nyeste funksjonene og trendene for å sikre at din butikk forblir konkurransedyktig i den digitale markedsplassen.

GRATIS ANALYSE

Får du ikke resultatene du ønsker deg?

Vi har laget en undersøkelse du svarer på noen på enkle JA/NEI spørsmål. Som igjen vil gi deg en skreddersydd analyse av nettbutikken din.

FÅ ANALYSEN